JARNÍ SLANÉ KOLÁČE: Chřestový

POTŘEBUJETE: 1 listové těsto 100 g plátkového ementálu 100 g anglické slaniny 1 svazek chřestu 1 kelímek zakysané smetany 2 vejce sůl mletý pepř máslo
Vyválené těsto přeneseme do kulaté koláčové formy o průměru 26 cm. Propícháme vidličkou a předpečeme v troubě vyhřáté na 190 °C. Chřest očistíme, oloupeme a povaříme 10 minut ve vodě. Na těsto umístíme chřest, který proložíme slaninou a plátky sýra. Zakysanou smetanu smícháme s vejci, osolíme, opepříme a směsí koláč zalijeme. Na povrch rozložíme tenké plátky másla a koláč pečeme 25 minut při teplotě 180 °C. Koláč necháme ve formě zchladnout.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 19.