JARNÍ SLANÉ KOLÁČE: Kedlubnový

POTŘEBUJETE: 1 listové těsto 2 kedlubny 1 cibuli 2 klobásy 1 lžíci olivového oleje 3 vejce 2 lžíce zakysané smetany mletý pepř sůl parmazán
Cibuli a kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky, klobásu na půlkolečka. V pánvi rozpálíme olej, necháme na něm zesklovatět cibulku, pak přidáme kedlubnu a restujeme jen tak dlouho, aby zůstala křupavá. Pak přidáme klobásu a ještě chvíli restujeme. Pak směs sundáme z ohně a necháme lehce zchladnout. Pak promícháme s vejci a zakysanou smetanou a dochutíme solí a pepřem. Z lednice vyndáme těsto a rozválíme ho. Pak ho rozložíme do formy a navrstvíme na něj kedlubnovou náplň. Na povrch nastrouháme sýr. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 40 minut při 180 °C.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 19.