Roláda s jahodami a krémem
POTŘEBUJETE: 80 g hladké mouky 1 balíček vanilkového pudingu 6 vajec 120 g cukru moučka 250 g smetany ke šlehání 250 g mascarpone 5 lžic jahodové marmelády 250 g jahod
Smícháme mouku s pudinkem. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme sníh, do kterého postupně přidáváme cukr a šleháme ještě zhruba dvě minuty. V jiné míse vyšleháme do pěny žloutky a šetrně do nich vmícháme bílkový sníh. Pak zapracujeme také mouku s pudinkem tak, aby vzniklo tekuté těsto. Plech vyložíme pečicím papírem, na něj vlijeme těsto a vložíme do trouby předehřáté na 190 °C. Pečeme přibližně 10 minut. Mezi tím si připravíme čistou utěrku. Posypeme ji moučkovým cukrem a upečený plát těsta na ni překlopíme lícem dolů. Ihned z těsta stáhneme pečicí papír. Těsto zarolujeme i s utěrkou a necháme úplně vychladnout. V mezičase si připravíme krém ze šlehačky a mascarpone, které spolu vyšleháme. Vychladlou roládu potřeme jahodovou zavařeninou, posypeme jahodami nakrájenými na malé kousky a potřeme šlehačkovým krém. Zarolujeme, poprášíme moučkovým cukrem a ozdobíme jahodami.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 18.