Dietní recepty: Kapustová polévka

POTŘEBUJETE: 1 cibuli 1 mrkev 1 kousek celeru 2 stroužky česneku 1 lžíci másla 1 lžíci olivového oleje 500 g brambor sůl mletý pepř ½ lžičky kmínu 200 g kapusty
Cibuli, mrkev, celer i česnek nakrájíme najemno. Máslo a olej rozpálíme ve velkém hrnci. Přidáme zeleninu a pět minut za stálého míchání opékáme. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, dobře je osolíme a opepříme a opékáme dalších pět minut. Zalijeme přibližně 1,5 l vody, přidáme půl lžičky kmínu, polovinu kapusty, nasekanou na tenké nudličky a zbavenou tuhých částí, a přivedeme k varu. Když jsou brambory měkké, polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, dochutíme solí, přidáme zbylou kapustu a pár minut povaříme.