Moučníky pro mlsné jazýčky: Špaldové dukátové kuchtičky

POTŘEBUJETE: 15 g čerstvého droždí 1 lžíci třtinového cukru 3 lžíce vlahého mléka 250 g hladké špaldové mouky Babiččina volba 1 velké vejce 30 g rozpuštěného másla 100 ml vlahého mléka 40 g třtinového cukru 15 g rumu Na dokončení: máslo na vymazání formy vanilkové šodó k zalití drobné ovoce a bylinky na ozdobu
Z droždí, lžíce třtinového cukru a 3 lžic vlažného mléka necháme vzejít kvásek. Mouku přesijeme do mísy, přidáme vejce, cukr, kvásek, máslo a rum a vypracujeme hladké těsto. To necháme pod utěrkou kynout hodinu na teplém místě nebo v troubě, pokud má program kynutí. Těsto rozdělíme na malé buchtičky, které potíráme ze všech stran máslem a klademe do pekáče těsně vedle sebe. Pod utěrkou buchtičky necháme 15 minut dokynout. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C zhruba 20 minut dozlatova. Podáváme s vanilkovým šodó nebo jiným oblíbeným krémem, zdobíme ovocem a čerstvou mátou nebo meduňkou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 21.