Moučníky pro mlsné jazýčky: Litý koláč s lesním ovocem

POTŘEBUJETE: 150 g jogurtu 3 velká vejce 120 g hladké bio mouky Babiččina volba 5 g prášku do pečiva 120 g rozpuštěného másla 100 g třtinového cukru 250 g mraženého ovoce máslo a hrubou mouku na formu
Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny – trvá to cca 7 až 10 minut. Postupně vmícháme rozpuštěné máslo a jogurt. Stranou smícháme mouku s práškem do pečiva a postupně zapracujeme do těsta, až bude hladké. Necháme pár minut odpočinout. Formu o průměru cca 25 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto stáhneme stěrkou do formy. Rovnoměrně posypeme mraženým ovocem – předem jej nerozmrazujte. Ovoce jemně vmáčkneme do těsta.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 21.