Ořechy nasladko i naslano: Bio pistáciový chlebíček

POTŘEBUJETE: 100 g bio hladké mouky Babiččina volba 3 vejce 50 g třtinového cukru 45 g tekutého pistáciového másla 60 g jogurtu 30 g pistácií nebo pistáciové mouky 1 lžičku prášku do pečiva 1 chemicky neošetřený citron
Pistácie umeleme, citron oloupeme a najemno nastrouháme. Vejce vyšlehám s cukrem do světlé pěny a do směsi pak postupně vmícháme všechny ostatní suroviny. Vzniklé těsto přendáme pomocí stěrky do formy vystlané pečicím papírem a dáme do trouby předehřáté na 160 až 180 °C, podle toho, jak trouba peče. Necháme péct pomalu, cca 45 minut do zezlátnutí. Průběžně kontrolujeme špejlí.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 22.