Pečeme z listového těsta: Hruškový koláč

POTŘEBUJETE: 1 plát listového těsta 4 větší hrušky 5 lžic arašídového másla 1 vejce na potření 4 lžíce třtinového cukru 1 lžičku mleté skořice 4 lžíce másla
Listové těsto rozprostřeme na vál i s pečicím papírem. Omyté hrušky, ať oloupané či se slupkou, rozkrojíme na polovinu, odstraníme z nich jaderníky a nakrájíme je tenké plátky. Těsto namažeme vrstvou arašídového másla a navrch vyskládáme, částečně i přes sebe, plátky ovoce. Okraje necháme volné, ohneme je dovnitř a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Poté ovoce rovnoměrně posypeme cukrem, skořicí a pravidelně poklademe malými hoblinkami másla. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C cca 20 – 25 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 11.