Pečeme z listového těsta: Skořicové palmičky

POTŘEBUJETE: 1 plát listového těsta hladkou mouku na poprášení 1 lžíci másla 100 g třtinového cukru 1 lžíci mleté skořice
Listové těsto rozbalíme a bez pečicího papíru dáme na pomoučený vál. Máslo necháme krátce rozpustit v rendlíku a potřeme jím celé těsto. Zhruba čtvrtinu cukru nasypeme do misky, ve které budeme palmičky obalovat, a smícháme ho se skořicí. Zbytek cukru rovnoměrně nasypeme na těsto. To poté z každé delší strany opatrně zarolujeme do středu tak, aby se potkalo. Obě půlky k sobě ještě přeložíme a krájíme na proužky silné zhruba půl centimetru. Každý kousek obalíme ve směsi cukru a skořice a s dostatečným rozestupem vyskládáme řezem dolů na plech vyložený pečicím papírem. Dáme do trouby předehřáté na 220°C a pečeme dozlatova asi 5 minut, poté kousky obrátíme a necháme péct ještě dalších 5 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 11.