Vaříme a pečeme se skyrem: Snídaňová pizza

POTŘEBUJETE: 130 g hladké mouky 1 ½ lžičky prášku do pečiva ½ lžičky soli 140 g bohušovického Skyru natur 1 hrst baby špenátu 55 g strouhané mozzarelly 8 nakrájených cherry rajčátek 4 vejce 2 plátky slaniny
Troubu předehřejeme na 220 °C. V misce smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Poté přidáme jogurt a promícháme vidličkou, dokud se směs dobře nespojí. Pracovní plochu lehce poprášíme moukou a vyjmeme těsto z mísy. Těsto několikrát promícháme, dokud nepřestane lepit. Rozdělíme ho na 4 stejné kuličky. Pracovní plochu a váleček opět posypeme trochou mouky, těsto rozválíme na tenké ovály a dáme na připravený plech. Navrch přidáme špenát, mozzarellu a rajčata, přičemž střed necháme volný pro vejce. Následně do středu všech 4 placiček jemně rozbijeme vajíčko a dozdobíme slaninou. Pečeme 10 až 12 minut, dokud kůra nebude zlatá a vejce tuhé. Dochutíme solí a pepřem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 9.