Vaříme a pečeme se skyrem: Burrito se skyrovým dipem

POTŘEBUJETE: 2 kuřecí prsa 1 konzervu černých fazolí 1 vrchovatý šálek teplé vařené rýže 3 šálky nakrájeného římského salátu 1 šálek nakrájených rajčat ¼ šálku najemno nakrájené červené cibule 1 avokádo 1 šálek strouhaného čedaru 1 ½ šálku sterilované kukuřice ½ červené papriky 4 tortilly olivový olej Sůl pepř
Na dip: 1/3 šálku čerstvého nasekaného koriandru 1 kelímek bohušovického Skyru natur 1 lžíci limetkové šťávy ¼ šálku domácí salsy chilli omáčku koření dle chuti
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, orestujeme na oleji, osolíme, opepříme a nakrájíme na kousky. V malé misce smícháme všechny ingredience na dip dohromady, dochutíme podle svého. Ve velké míse smícháme římský salát, nakrájené avokádo, kuřecí maso, cibulku, černé fazole, rajčata, kukuřici a papriku. Přidáme přichystaný dip a pořádně promícháme, aby se vše rovnoměrně obalilo. Tortilly ohřejeme na několik sekund v mikrovlnné troubě. Následně do každé z nich vrstvíme asi 1/4 šálku sýra, 1/4 šálku rýže a vrchovatou lžíci salátové směsi. Tortillu zabalíme a servírujeme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 9.