Vaříme cvalem s Michalem: Šéfkuchař Michal se pustil do divočiny. Zkuste jelení plec na víně!
Přechod podzimu a zimy je ideální pro konzumaci vydatných jídel a také skvělou příležitostí k tomu dát si zvěřinu. Tu si pro nás připravil i kuchař Michal Řezáč, který uvařil jelení plec na víně. Je to výborné jídlo, které voní divokým kořením a bylinkami. Jako příloha se hodí černý chléb, nejlepší tečkou je dobře vychlazené pivo nebo červené víno.
POTŘEBUJETE:
✔ 2 červené cibule
✔ ½ celeru
✔ 2 petržele
✔ 2 mrkve
✔ 3 středně velká rajčata
✔ 900 g jelení plece
✔ divoké koření (nové koření, bobkový list, jalovec)
✔ 1 snítku tymiánu
✔ 1 snítku rozmarýnu
✔ 500 ml červeného vína
✔ 300 ml zeleninového vývaru
✔ 2 stroužky česneku
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ olej
JAK NA TO:
1. Cibule oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
2. Všechnu kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky.
3. Jelení maso odblaníme a nakrájíme na větší, stejně velké kostky.
4. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme zeleninu, když se rozvoní, přidáme maso.
5. Orestujeme, až se maso zatáhne. Přidáme divoké koření, tymián a rozmarýn.
6. Vše restujeme, osolíme a opepříme, podle chuti přidáme prolisovaný česnek.
7. Pokrájíme omytá rajčata a přidáme do hrnce k masu.
8. Podlijeme vínem a vývarem a dusíme doměkka.
A je hotovo! Dobrou chuť...