Vaříme cvalem s Michalem: Slavnostní oběd či večeře v podání kuchaře Michala? Panenka na houbách!
Kolem svátku svatého Martina (11. 11.) se konají tradiční posvícenské hody. V menu bývá pečená husa či kachna s knedlíkem a zelím. Dopřát si ale mohou i ti, kteří zrovna tahle tučná jídla nemusejí. Co si třeba koupit vepřovou panenku a udělat ji s houbami a čínským zelím podle receptu kuchaře Michala? Neprohloupíte!
POTŘEBUJETE:
✔ 800 g vepřové panenky
✔ 1 snítku rozmarýnu
✔ 200 g tvrdých hub
✔ 100 ml bílého vína
✔ 50 g másla
✔ 1 lžičku cukru
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ pažitku
✔ 2 hlavy čínského zelí Pak Choi
✔ olivový olej
JAK NA TO:
1. Očištěné houby pokrájíme na kousky a dáme restovat na máslo.
2. Osolíme, opepříme a přidáme lžičku cukru. Když zkaramelizuje, zalijeme houby vínem a necháme podusit.

3. Mezitím z panenky uděláme čtyři porce a opepříme je.
4. Dáme je na rozpálený olej s kousky rozmarýnu a opékáme je ze všech stran.

5. Do hotových hub nasypeme čerstvou nasekanou pažitku a odstavíme je.
6. Omyté zelí Pak Choi rozpůlíme a dáme k panence na pánvi, kde ho necháme orestovat. Podáváme se zelím a karamelizovanými houbami.

A je hotovo! Dobrou chuť...