Vaříme cvalem s Michalem: Šéfkuchař Michal vylepšil známou rajskou polévku. Zkuste jeho tomatovou polévku s cuketou!
Rajská polévka je na tom podobě jako koprová omáčka nebo špenát. Buď ji milujete, nebo se na ni nemůžete ani podívat. To jste ale neochutnali tu od našeho šéfkuchaře Michala. Řapíkatý celer, cuketa a saturejka dodaly známé klasice docela jiný říz. Zkuste Michalův recept! Fakt stojí za to!
POTŘEBUJETE:
✔ 2 červené cibule
✔ 3 stroužky česneku
✔ 200 g řapíkatého celeru
✔ 2 l drcených rajčat
✔ 100 g cukety
✔ 50 g hnědého cukru
✔ saturejku
✔ 1 citron
✔ 1 zakysanou smetanu
✔ olej
✔ sůl
✔ mletý pepř
JAK NA TO:
1. Nakrájíme řapíkatý celer na kousky a dáme restovat do hrnce na rozpálený olej.

2. Přidáme najemno nakrájenou cibulku a na tenké plátky pokrájený česnek.
3. Dále restujeme, pak přidáme na malé kostičky nakrájenou cuketu.
4. Zasypeme cukrem a necháme ho zkaramelizovat.
5. Zalijeme drcenými rajčaty a povaříme.
6. Pak přilijeme podle potřeby vodu a dále vaříme.
7. Ochutíme solí, pepřem a přidáme natrhanou saturejku.
8. Nakonec polévku dochutíme citronovou šťávou a podáváme se zakysanou smetanou.

A je hotovo!