Vaříme cvalem s Michalem: Šéfkuchař Michal připravuje typickou italskou specialitu - Kuřecí prsa se šunkou a šalvějí!
Že je italská kuchyně báječná, asi nikdo nepochybuje. Třeba taková Saltimbocca alla Romana. Název tohoto jídla, které se skládá z plátku masa (obvykle telecího, ale může být i kuřecí či vepřové), parmské šunky a lístku šalvěje, vznikl z italských slov – »saltare« (skákat) a »in bocca« (do pusy). Zkuste si tuto dobrotu připravit podle šéfkuchaře Aha! pro ženy Michala a vaše pusa si opravdu užije.
POTŘEBUJETE:
✔ 2 kuřecí prsa
✔ 100 g másla
✔ 4 – 8 plátků parmské šunky
✔ 8 lístků šalvěje
✔ hladkou mouku
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ olivový olej
✔ 150 ml bílého vína
JAK NA TO:
1. Kuřecí prsa podélně rozřízneme na 4 tenčí řízky.
2. Osolíme a opepříme.
3. Obalíme v hladké mouce.
4. Na každý řízek položíme 1 až 2 plátky šunky a po dvou lístcích šalvěje. Připevníme párátkem.

5. Na pánvi rozehřejeme máslo s trochou oleje, řízky na ní opečeme nejprve stranou se šunkou a šalvějí. Na vrchu ještě zakapeme olejem.


Dobrou chuť!