Vaříme cvalem s Michalem: Šéfkuchař Michal tvrdí, že na léto stačí maso a salát. A tak uvařil grilovaný roštěnec se salátem!
Kvalitní hovězí maso na grilu patří k vrcholům letní gastronomie. Šéf kuchyně Aha! pro ženy Michal si pro tentokrát ke grilování zvolil vysoký roštěnec z jatek Rudolec. Jak tvrdí, dobré maso je základ a pak už stačí jen lehký salát. Vyzkoušejte jeho recept.
POTŘEBUJETE:
✔ 600 g hovězího vysokého roštěnce
✔ 1 hrubozrnnou nebo čtyřzrnnou hořčici
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ 1 limetku
✔ salát frisée
✔ dubový salát
✔ listy šťovíku
JAK NA TO:
1. Očištěné maso pokojové teploty osolíme, opepříme a potřeme bohatě hořčicí. Necháme hodinu marinovat.
2. Do mísy natrháme omytý salát frisée.
3. Přidáme domytý dubový salát a listy šťovíku.
4. Osolíme, opepříme a dochutíme limetkou.
5. Roštěnec vložíme na gril a grilujeme z obou stran asi 6 až 13 minut podle toho, jak chceme mít maso propečené.
6. Maso necháme odpočinout a podáváme se salátem.