Vaříme cvalem s Michalem: Letní klasika trochu jinak. Zkuste kotlíkové lečo s klobásou!
Sezona letní zeleniny začíná, konečně se dočkáme šťavnatých rajčat a paprik za dobrou cenu. Proč si tedy pochutnat na leču? Šéfkuchař Aha! pro ženy Michal ho ale připravil trochu jinak – na ohni v kotlíku a oproti zvyklostem přidal i řapíkatý celer, který leču dodal zajímavou chuť.
POTŘEBUJETE:
✔ 2 klobásy
✔ 5 barevných paprik
✔ 5 rajčat
✔ 2 cibule
✔ 100 g řapíkatého celeru
✔ 3 – 5 stroužků česneku
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ olivový olej
JAK NA TO:
1. Cibule oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
2. Klobásy pokrájíme na půlkolečka.
3. V kotlíku klobásu opečeme na trošce oleje, pak přidáme cibuli a dále restujeme.

4. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky.
5. Nakrájíme řapíkatý celer na kousky.
6. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky.
7. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
8. Vše přidáme k opečené klobáse a cibuli, osolíme a opepříme, dusíme doměkka. Podáváme s pečivem.

A je hotovo!