Vaříme cvalem s Michalem: Šéfkuchař Michal utekl z kuchyně a vařil na ohni! Zkuste lilek plněný kuskusem!
Léto klepe na dveře, a tak se i šéfkuchař Aha! pro ženy Michal rozhodl opustit kuchyň a vyrazil vařit ven. V malebném prostředí řeky Sázavy rozdělal oheň a předvedl, že na něm nemusíte jen péct špekáčky. Připravil na něm jídlo, které si mohou dát i vegetariáni – lilek plněný kuskusem.
POTŘEBUJETE:
✔ 2 větší lilky
✔ 500 g kuskusu
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ olivový olej
✔ 100 g řapíkatého celeru
✔ 2 rajčata
✔ mrkvovou nať (popř. jiné bylinky např. bazalku, tymián, rozmarýn…)
JAK NA TO:
1. Omyté lilky rozkrojíme ve dvou třetinách a připravíme si kuskus. Z větší části lilku vydlabeme dužinu.

2. Tu pak pokrájíme na malé kousky.
3. Omytý řapíkatý celer pokrájíme na kostičky, omytá rajčata na kousky.
4. Mrkvovou nať nasekáme.
5. Kuskus uvaříme dle návodu a zakápneme olejem.
6. Vmícháme zeleninu, dobře osolíme a opepříme.
7. Směsí naplníme vydlabané lilky, přiklopíme druhou částí.
8. Zabalíme do alobalu a pevně utáhneme.
9. Na ohni pečeme cca 30 minut.
A je hotovo!