Vaříme cvalem s Michalem: Holandské brambory, dobrota přímo z nizozemské kuchyně!
Francouzské brambory, ty zná kdekdo! Ale jak chutnají ty holandské? Šéfkuchař Aha! pro ženy Michal vás naučí rychlý a výborný recept z nizozemské kuchyně, kterým určitě zabodujete u těch, kteří milují brambory a zeleninu.
POTŘEBUJETE:
✔600 g brambor
✔ 200 g mrkve
✔ 1 lžička soli
✔ 150 g pancetty
✔ 300 g salátu mizuna nebo frisée
✔ chilli vlasy
JAK NA TO:
1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Mrkev očistíme a krájíme na kolečka.

2. Pancettu nakrájíme na menší kousky.
3. Na pánvi opečeme pancettu dokřupava.
4. Pak do pánve přidáme mrkev a také ji opečeme.
5. Uvařené brambory rozšťoucháme a vmícháme do nich opečenou pancettu s mrkví.
6. Nakonec vmícháme omytý a natrhaný salát. Podle chuti dosolíme. Na talíři ozdobíme chilli vlasy.

Michal Řezáč (35) se profesi kuchaře věnuje od roku 1997, působil v restauracích U Schnellů, Vojanův dvůr či Potrefená husa, v Pizzerii Grosseto a Pizza Coloseum. Právě podniká v areálu Eagles Baseball & Softball, kde provozuje clubhouse.
Michal vařil v kuchyňském studiu Cesare.