Vaříme cvalem s Michalem: Krůtí kari je skvělá exotická pochoutka!
Změna je život! Proč tedy jednou nevyměnit tradiční českou kuchyni za něco exotického. Šéfkuchař Aha! pro ženy Michal zamířil do Asie a vybral z ní oblíbené krůtí kari. Jde o lehké a rychlé jídlo s krásnou vůní a výtečnou chutí. Vyzkoušejte ho!
POTŘEBUJETE:
✔ 600 g krůtích prsou
✔ 150 g pórku
✔ 1 lžíce žluté kari pasty
✔ 250 ml kokosového mléka
✔ olivový olej
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ zeleninový vývar
✔ 500 g červené rýže
JAK NA TO:
1. Prsa nakrájíme na plátky a pak na větší kostky. V pánvi rozpálíme olej.
2. Maso vložíme do pánve, osolíme a opepříme. Opečeme ze všech stran.
3. Pak přidáme k masu lžíci žluté kari pasty, promícháme ji s masem a dále opékáme.
4. Mezitím si nakrájíme umytý pórek na kousky asi 1 cm široké.
5. Pórek přidáme k masu a promícháme.
6. Směs zalijeme trochou zeleninového vývaru a podusíme.
7. Nakonec zalijeme kokosovým mlékem a dusíme doměkka.
A je hotovo! Dobrou chuť. :-)
Tip Aha! pro ženy:
Ke krůtímu kari Michal doporučuje uvařit červenou rýži, které je lépe stravitelná a má zajímavou chuť. Uvaříme ji dle návodu na obalu.
Michal Řezáč, šéfkuchař Aha! pro ženy
Michal Řezáč (35) se profesi kuchaře věnuje od roku 1997, působil v restauracích U Schnellů, Vojanův dvůr či Potrefená husa, v Pizzerii Grosseto a Pizza Coloseum. Právě podniká v areálu Eagles Baseball & Softball, kde provozuje clubhouse. Nyní vařil v kuchyňském studiu Cesare.