Opravdu velká dobrota: Sekaná s uzeným podle čtenářky Jany Remkové
Velká dobrota pro milovníky sekané a uzeného masa. Ochutnejte a uvidíte sama.
POTŘEBUJETE:
400 g mletého masa mix
½ kelímku 12% smetany
1 lžičku vegety
1 lžíci směsi koření Domácí sekaná
celý kmín
sladkou uzenou papriku
150 g uzeného masa
JAK NA TO:
Den předem promícháme mleté maso se smetanou, vegetou a kořením a takto upravené necháme do druhého dne v lednici uležet. Na druhý den do masa vmícháme uzené maso nakrájené na půlcentimetrové kostičky. Pořádně propracujeme a mokrýma rukama a vytvoříme šišku. Dáme ji do pekáčku, posypeme uzenou paprikou a celým kmínem, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca hodinu.