Pikantní dobrota s příchutí Mexika: Chilli con carne podle Tomáše Miky
Mexická klasika, která milovníky pikantních pokrmů rohodně nezklame.
POTŘEBUJETE:
400 g mletého masa (mix hovězí a vepřové)
2 střední cibule
1 větší mrkev
140 g rajského protlaku
200 ml červeného vína
1 lžíci mleté papriky
4 stroužky česneku
2 chilli papričky
olivový olej
2 dílky hořké čokolády (nejméně 60%)
400 g konzervovaných červených fazolí
sušený tymián
mletý pepř
sůl
cukr
JAK NA TO:
Na větší pánvi necháme rozpálit olivový olej, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a na kostky nakrájenou mrkev. Vložíme maso, které osolíme, opepříme, posypeme paprikou, tymiánem a zarestujeme. Pak přidáme protlak, nasekaný česnek, najemno nakrájené feferonky a cukr, necháme vydusit do tuku a poté vlijeme červené víno. Přikryjeme a pomalu dusíme jednu hodinu. Na závěr přidáme slité fazole, dva dílky čokolády a pomalu vaříme ještě 20 minut. Podáváme s chlebem.