Karbanátek trochu jinak? Zkuste ten krůtí podle Veroniky Poláčkové

Dobrota z mletého masa, která se hodí k obědu i večeři.
POTŘEBUJETE:
900 g mletého krůtího masa
100 g špeku
50 g másla
100 g cibule
150 g tvrdého strouhaného sýra
sůl
mletý pepř
libeček
tuk na smažení
JAK NA TO:
Na másle si osmažíme najemno nakrájenou cibuli a necháme ji mírně vychladnout. Do větší misky si dáme mleté krůtí maso, přidáme na malé kostičky nakrájený špek, nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr, osmaženou cibuli, sůl, mletý černý pepř, najemno nakrájený libeček a vše pečlivě (nejlépe rukou) promícháme. Z masové směsi tvoříme karbanátky, které smažíme na rozpáleném sádle či oleji. Podáváme s různě upravenými bramborami – nejlépe s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.