Dobrota pro nevšední dny: Višňová štóla podle Ivany Černé

Na svátek i na neděli se hodí právě tato dobrota - višňová štóla!
POTŘEBUJETE:
450 g hladké mouky
1 lžičku jedlé sody
180 g moučkového cukru
1 ½ balíčku vanilkového cukru
250 g měkkého tvarohu
mandlové aroma
160 g změklého másla
½ balíčku mandlového pudinku dr.Oetker
2 vejce
sůl
80 g oříšků nebo sekaných mandlí
80 g kandovaných višní a zlatých rozinek
kůru z 1 citronu
3 lžíce višňové marmelády
moučkový cukr na obalení
marcipán
JAK NA TO:
Oba cukry smícháme s vejci. Vmícháme změklé máslo a mandlové nebo rumové aroma. Mouku smícháme s mandlovým pudinkem, sodou a špetkou soli. Do mouky vpracujeme zlaté rozinky, pokrájené kandované višně a citronovou kůru. Vše dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme měkký tvaroh. Prohněteme a vyválíme obdélníkový plát. Podél delší strany vyváleného obdélníku, vložíme kousky marcipánu. Přes marcipán přehneme kratší stranu obdélníku a pak delší stranu. Štólu přendáme na plech s pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě pozvolna při 170 °C asi 60 – 65 minut. Kontrolujeme špejlí. Po vyjmutí, štolu potřeme višňovou marmeládou a posypeme hustě moučkovým cukrem.