Co dát v pondělí koledníkům? Domácí maxičokoládu podle Kateřiny Gajové!
Připravte koledníkům domácí maxičokoládu. Takovou jinde nedostanou!
POTŘEBUJETE:
300 g kvalitní hořké čokolády
směs čtyř druhů ořechů (pekanové, kešu, lískové, mandle)
sůl
JAK NA TO:
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a přimícháme špetku soli. Zatím si připravíme podlouhlý tác nebo hranatou formu, kterou vyložíme nejlépe papírem na pečení. Lískové ořechy opražíme nasucho na pánvi nebo v troubě a pomocí ubrousku z nich odstraníme hnědou slupku. Rozpůlíme je a promícháme s ostatními ořechy, které necháme vcelku. Čokoládu vlijeme do formy a rovnoměrně ji posypeme ořechy. Necháme ztuhnout a poté ji opatrně zabalíme do celofánu a převážeme mašlí.