Co ještě patří na sváteční stůl? Velikonoční perníčky podle Ivany Bartuškové!
Beránek, mazanec, a také velikonoční perníčky. To vše patří ke svátkům jara! Vyzkoušejte náš recept, který je snadný a velmi chutný.
POTŘEBUJETE:
400 g polohrubé mouky
140 g moučkového cukru
1 lžičku jedlé sody
1 lžičku perníkového koření
50 g másla
2 vejce
2 lžíce lesního medu
Na polevu:
1 bílek
200 g moučkového cukru
1 lžičku solamylu
citronovou šťávu
JAK NA TO:
Nejdříve smícháme suché ingredience. Potom přidáme ostatní a zpracujeme těsto, které necháme přes noc uležet v ledničce přikryté potravinářskou fólií. Z těsta vyválíme plát, formičkou vykrájíme velikonoční tvary a dáme na plech s pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 7 minut. Po vychladnutí ozdobíme polevou, kterou vymícháme z uvedených surovin.