Tlačenka speciálně pro ženy: Z krabích tyčinek a zeleniny podle Ivany Černé!
Připadá vám klasická tlačenka příliš mastná? Pak si připravte vlastní ze surumi tyčinek a zeleniny.
POTŘEBUJETE:
1 balíček delších Surimi tyčinek (250 g)
1 balíček želatiny na vaječnou tlačenku dr. Oetkera
5 lžic vody
4 menší mrkve
½ stonku řapíkatého celeru
300 – 320 ml kvalitní majonézy
1 lžičku worcesterské omáčky
1 malou lžičku dijonské hořčice
sůl
mletý pepř
100 – 120 ml smetany ke šlehání
šťávu z 1 citronu
1 malou plechovku hrášku
JAK NA TO:
Mrkve a kousek řapíkatého celeru uvaříme do poloměkka, hrášek necháme okapat. Surimi tyčinky pokrájíme na malé kousky (cca 2 cm). Želatinu namočíme podle návodu na sáčku. Po uplynulé době želatinu metličkou vyšleháme, zamícháme, ale nevaříme. Dáme stranou. Majonézu smícháme s kořením, hořčicí a worcesterskou omáčkou, spojíme se želatinou a poté metličkou vyšleháme dohladka. Srnčí hřbet vyložíme potravinářskou folii do všech rohů, celého dna i boků. Poklademe jednou třetinou majonézové směsi se želatinou. Posypeme částí mrkve, tyčinek, kousky řapíku, uhladíme a opět dáme další třetinu majonézové směsi, zeleniny a dokola. Končíme majonézovou směsí. Uhladíme a necháme cca na 6 hodin v chladu. Hotovou tlačenku vyklopíme a podáváme nakrájenou na plátky.