Vaříme cvalem s Michalem: Tortilla s kuřecím masem, mexická dobrota pro děti i dospělé!
Enchiladas je mexický pokrm, který v podstatě spočívá v tom, že se do kukuřičné tortilly zabalí maso, zelenina, fazole, sýr... Prostě všechno, co má člověk rád! Toto jídlo chutná dětem i dospělým, a proto nám šéfkuchař Aha! pro ženy Michal předvedl, jak se správně enchiladas dělá.
POTŘEBUJETE:
✔ 4 tortilly
✔ 600 g kuřecích prsou
✔sůl
✔ mletý pepř
✔ olivový olej
✔ 4 lžíce směsi koření na omáčku Enchiladas
✔ 1 hrst koriandru
✔ 200 g sýra Čedar
JAK NA TO:
1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
2. Osolíme, opepříme a dáme osmahnout do pánve s olejem.
3. Přisypeme koření Enchiladas, podlijeme vodou a podusíme.
4. Na rozehřáté tortilly rozložíme maso jen s troškou omáčky.
5. Přidáme natrhaný koriandr.
6. Posypeme částí sýru Čedar, tortilly zatočíme a dáme do zapékací mísy.
7. Zalijeme veškerou omáčkou, co nám zbyla.
8. Zasypeme zbylým sýrem a vložíme do trouby na 180 °C zapéct.
A je hotovo!