Vaříme cvalem s Michalem: Lahodné jídlo za necelou hodinku? Kuřecí prsa s liškami!
Výborná dobrota, která vám nezabere ani hodinu, od našeho šéfkuchaře Michala.
Houby, smetana a kuřecí maso – to je výtečná kombinace. Přesvědčí vás recept šéfkuchaře Aha! pro ženy Michala! Kuřecí maso je lehké a velmi oblíbené, lišky mu dodají super vůni a chuť a z jídla udělají gastronomický zážitek. Dobrou chuť!
POTŘEBUJETE:
800 g kuřecí prsa s kůží
150 g másla
1 středně velkou cibuli
100 g lišek
250 ml smetany ke šlehání
sůl
mletý pepř
zeleninový vývar
fialové brambory
JAK NA TO:
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
2. V pánvi rozpustíme kousek másla a cibuli na něm opečeme.
3. Pak přidáme lišky a zvolna je opékáme.
4. Kuřecí prsa osolíme a opepříme.
5. Vložíme je do pánve k cibuli a liškám, opečeme z obou stran.
6. Vše přendáme do zapékací mísy, přidáme zbylé máslo, podlijeme vývarem a pečeme doměkka.
7. Pak maso vyjmeme, k liškám přilijeme smetanu a provaříme, až omáčka zhoustne.
8. Podáváme s vařenými bramborami, Michal doporučuje fialové, které jsou zdravější než běžné.
Michal Řezáč (35) se profesi kuchaře věnuje od roku 1997, působil v restauracích U Schnellů, Vojanův dvůr či Potrefená husa, v Pizzerii Grosseto a Pizza Coloseum. Právě podniká v areálu Eagles Baseball & Softball, kde provozuje clubhouse.
Michal vařil v kuchyňském studiu Cesare.