Inspirace k obědu: Kuřecí rychlovka s medvědím česnekem podle Květy Kroupové
Chutná vám medvědí česnek? Pak je tento recept určený přímo pro vás!
POTŘEBUJETE:
3 kuřecí prsa
4 řapíky celeru
10 – 15 lístků medvědího česneku
sůl
mletý pepř
1 lžičku sušeného česneku
3 stroužky česneku
1 cibuli
4 lžíce oleje
JAK NA TO:
Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, posypeme sušeným česnekem a promícháme s utřenými stroužky a lžící oleje. Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a necháme zesklovatět nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme okořeněné kousky masa a za stálého míchání orestujeme ze všech stran. Asi po 10 minutách přidáme na kousky nakrájený řapíkatý celer a restujeme dalších 5 minut. Těsně před dokončením vmícháme natrhané listy medvědího česneku a vypneme teplotu, aby lístky jenom zavadly a uchovali si chuť. Podáváme se špagetami, které jsme omastili ochuceným olejem z masa.