Vaříme cvalem s Michalem: Kuchař Michal miluje hamburgery. Použil ale tentokrát zvěřinu! Vyzkoušejte jeho kančí hamburger!
Grilovaný hamburger, to je také letní klasika. To by ale nebyl náš šéfkuchař Michal, aby neudělal nějakou změnu. Hamburgery připravil z mletého kančího masa a místo běžné přílohy, jako jsou majonéza, hořčice a kečup, je zkombinoval s brusinkami. Výsledek byl excelentní…
POTŘEBUJETE:
✔ 400 g mletého kančího masa
✔ 1 brusinkový kompot
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ římský kmín
✔ olivový olej
✔ salát Ruby Chard
✔ 4 hamburgerové housky
JAK NA TO:
1. Dvě třetiny kompotu nalijeme do kastrůlku a rozvaříme. 2. Mleté kančí osolíme, opepříme a ochutíme římským kmínem. 3. Zakápneme olivovým olejem a promneme. 4. Z mletého masa uděláme středně velké koule stejných rozměrů. 5. Dáme je na gril a stlačíme do vyšší placky a grilujeme z každé strany asi 5 až 7 minut a necháme odpočinout.
A je hotovo!