Pečený čaj z ovoce podle Ivany Bartuškové

Máte nadbytek sezonního ovoce ze zahrádky? Připravte si domácí pečený čaj podle Ivany Bartuškové!
POTŘEBUJETE:
1 kg rybízu
1 kg jiného sezonního ovoce (jahody, třešně, borůvky)
1,2 kg cukru krystal
6 hřebíčků
1 lžičku mleté skořice
125 ml rumu
JAK NA TO:
Ovoce omyjeme, z rybízu (jahod, angreštu…) obereme stopky, třešně a podobně vypeckujeme. Všechno ovoce dáme na plech s vyšším okrajem, posypeme cukrem, přidáme hřebíček a skořici a dáme péct asi na 30 – 40 minut, dokud se cukr nerozpustí. Nakonec zalijeme rumem a promícháme. Plníme do čistých, nahřátých skleniček a hned po uzavření otočíme víčkem dolů. Čaj je lahodný, stačí zalít 2 –3 lžičky pečeného ovoce horkou vodou.