Milujete cheesecake? Upečte si ten s jahodami podle Ivany Černé

Cheescake patří mezi stále oblíbenější pochoutky. A s jahodami chutná skvěle!
POTŘEBUJETE:
120 g sušenek
rum
50 g změklého másla
Na krém:
250 g bílé čokolády
250 g jahod
400 g lučiny
Na druhý krém:
1 měkký tvaroh
2 lžíci kokosového mléka nebo kokosu
100 ml vlažné vody
1 želatinu na nepečený dort
JAK NA TO:
Sušenky nadrtíme ručně nebo v mixeru. Přidáme kapku rumu a máslo, zpracujeme a uděláme sušenkovou směs, kterou dáme mokrou rukou na dno dortové formy a dáme do chladu. Jahody očistíme, pokrájíme a nakrájíme na kousky. Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu a ve šlehači ji ušleháme s lučinou a jahodami. Krém s ovocem nalijeme na sušenkový korpus. Dáme do chladu. Uděláme druhou vrstvu – z kokosového mléka, sáčku z želatinou, vody a měkkého tvarohu. Nalijeme na první vrstvu a dáme do chladu přes noc. Zdobíme jahodami a meduňkou nebo mátou.