Neobvyklý tvarožník jako srnčí hřbet? Zkuste recept podle Marty Černínové
Povedený nápad, jak využít nejen tvaroh, ale i dětské piškoty.
POTŘEBUJETE:
1 dětské piškoty
1 uvařenou kávu s rumem
100 g másla
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
250 g měkkého tvarohu
125 ml mléka
1 vanilkový pudink
cukr
JAK NA TO:
Z mléka, cukru a vanilkového pudinku uvaříme pudink, necháme trochu zchladnout. Máslo ušleháme s cukry a tvarohem, pak vmícháme vlažný pudink a ještě prošleháme. Srnčí hřbet vyložíme potravinovou fólií a nalijeme na ni trochu tvarohového krému. Piškoty navlhčíme v kávě s rumem a položíme na krém. Postup opakujeme, poslední vrstvou bude krém. Překryjeme fólií, zatížíme a necháme v lednici vychladnout.