Sladké spojení jablek a tvarohu. To je tvarohovo-jablkový koláč podle Evy Přecechtělové

Šťavnatý dezert z jablek a tvarohu, který skvěle chutná s ovocnou omáčkou a šlehačkou.
POTŘEBUJETE:
300 g oloupaných jablek
2 lžíce citrónové kůry
1 lžíci citronové šťávy
4 vejce
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
400 g nízkotučného tvarohu
30 g másla
120 g dětské krupice
2 lžičky prášku do pečiva
tuk a mouku na formu
JAK NA TO:
Jablka najemno nastrouháme, přimícháme citronovou šťávu a nastrouhanou kůru. Žloutky cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme připravený tvaroh, jablka, rozpuštěné máslo, krupici smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme z bílků sníh. Těsto vylijeme do máslem vytřené a moukou vysypané koláčové formy. Pečeme asi 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Koláč podáváme ještě teplý, posypaný moučkovým cukrem. Výborně se hodí ovocná omáčka se šlehačkou.