Sladké dobroty: Bábovka s tvarohem a jahodami podle Martiny Antalové

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!
Bábovka s tvarohem a jahodami podle Martiny Antalové
Potřebujete
300 g polohrubé mouky • 150 g cukru krupice • 1 vanilkový cukr • 2 lžičky prášku do pečiva • 120 g rozpuštěného másla • 300 ml mléka • 1 lžíci kakaa • 5 jahod tuk a mouku na formu
Na tvarohovou náplň:
250 g měkkého tvarohu • 100 ml mléka • 1 vanilkový pudink • 1 vanilku • 3 lžíce cukru krupice
Postup:
Mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva smícháme, přilijeme mléko a rozpuštěné máslo. Vymícháme hladké těsto, část dáme do jiné misky a obarvíme kakaem. Ze suroviny na tvarohovou náplň vymícháme hladký krém. Formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, nalijeme do ní polovinu světlého těsta, pak polovinu tmavého těsta a následuje tvarohová náplň. Na ni poskládáme pokrájené jahody, nalijeme tmavé těsto a nakonec světlé těsto. Formu dáme do předehřáté trouby 180 °C a pečeme cca 55 minut.