Vaříme cvalem s Michalem: Šéfkuchař Michal připravuje lehkou variaci na klasiku. Zkuste kotlety s cibulovým čatní!
Vepřo knedlo zelo? Občas není špatné, ale je to klasika, při jejíž přípravě strávíte dopoledne u plotny a po obědě usnete. Šéfkuchař Aha! pro ženy Michal připravil rychlý recept z vepřového masa, který může tuto klasiku svým způsobem nahradit. Jako přílohu podávejte pečivo, vařené brambory či bramborou kaši. Dobrou chuť.
POTŘEBUJETE:
✔ 4 vepřové kotlety
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ olej
✔ 3 – 4 cibule
✔ 2 snítky rozmarýnu
✔ 1 svazek petrželové nati
✔ 250 ml červeného vína
JAK NA TO:
1. Cibule oloupeme a nakrájíme, petrželovou nať nasekáme.
2. V hrnci rozpálíme olej, dáme na něj cibuli a rozmarýn.
3. Když zesklovatí, přidáme petrželovou nať. Osolíme a opepříme.
4. Nakonec cibuli zalijeme vínem a necháme provařit, až se víno odpaří. 5. Kotlety lehce rukou naklepeme, osolíme a opepříme.
6. Na pánvi s olejem opečeme z obou stran a podáváme s čatní.
Dobrou chuť!