Vaříme cvalem s Michalem: Šéfkuchař Michal vaří levně ze sezónní zeleniny - Cuketové placky s rajčatovou salsou!
Léto – ideální čas užívat si čerstvé zeleniny. Šťavnaté cukety a vyzrálá rajčata si k vaření vybral i šéfkuchař Aha! pro ženy Michal. Připravil známou klasiku – cuketové placky, kterou ovšem opět, jak je jeho zvykem, ozvláštnil. Do placek přidal parmazán a římský kmín a připravil k nim výbornou salsu. Dobrou chuť!
POTŘEBUJETE:
4 cukety
30 g parmazánu
3 stroužky česneku
římský kmín
sůl
mletý pepř
hladkou mouku
olivový olej
olej na smažení
Na salsu:
3 – 4 rajčata
2 malé cibule
1 citron
čerstvou bazalku
JAK NA TO:
Nejprve připravíme salsu. Omytá rajčata a cibule nakrájíme velmi najemno. Omytou a sušenou bazalku také nasekáme. Vše důkladně promícháme v míse. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou a necháme vychladit.
1. Omyté cukety nastrouháme nahrubo i se slupkou, přidáme najemno nastrouhaný česnek.
2. Najemno nastrouháme parmazán a promícháme s cuketami.
3. Ochutíme římským kmínem, solí a pepřem.
4. Zakápneme olivovým olejem a promícháme.
5. Nakonec postupně vmícháme mouku, aby vzniklo hustší těsto.
6. Z něj tvoříme placičky, které smažíme na rozpáleném oleji. Podáváme se salsou.
A je hotovo!