Vaříme cvalem s Michalem: Kuchař Michal opět zabrousil do lesa a připravil dobrotu na zahřátí - Polévku z kotrče!
Ještě na konci října lze v lese najít kotrč kadeřavý, nepřehlédnutelnou houbu, která roste nejčastěji u kmene borovic. Je velmi chutná, nejlépe se hodí na polévku. Tu ze svého úlovku připravil i šéfkuchař Aha! pro ženy Michal. Díky zázvoru má správný říz, stojí za to ji vyzkoušet.
POTŘEBUJETE:
✔ 1 kotrč
✔ olej
✔ 1 červenou cibuli
✔ 3 stroužky česneku
✔ 50 g zázvoru
✔ 1 lžíci mleté papriky
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ čerstvé oregano
✔ 500 ml zeleninového nebo drůbežího vývaru
JAK NA TO:
1. Nakrájíme oloupanou cibuli, česnek a zázvor na malé kousky.
2. Očištěného kotrče také pokrájíme.
3. Na oleji orestujeme cibuli, česnek a zázvor, pak přidáme kotrče a dále restujeme.
4. Vše osolíme a opepříme.
5. Pak přidáme lžíci mleté sladké papriky, zarestujeme.
6. Hned zalijeme vývarem, aby paprika nezhořkla.
7. Povaříme a rozmixujeme ponorným mixérem.
8. Přidáme nasekané čerstvé oregano a podáváme.
A je hotovo. Dobrou chuť!