Vaříme cvalem s Michalem: Dobrota nejen na Halloween podle šéfkuchaře Michala - Těstoviny s máslovou dýní.
Dýní je teď všude kolem nás plno. Tato plodina prostě k podzimu patří, a bylo by tedy škoda nezkusit si připravit nějakou rychlou dobrotu, kterou zasytíte celou rodinu. Třeba těstoviny s máslovou dýní, které připravil šéfkuchař Aha! pro ženy Michal, jsou hotové za chvilku a jejich jemná chuť vás dozajista potěší.
POTŘEBUJETE:
✔ ½ máslové dýně
✔ 100 g másla
✔ 30 g dýňových semen
✔ 500 g těstovin (pappardelle, tagliatelle)
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ olivový olej
✔ parmazán
✔ pažitku
JAK NA TO:
1. Dýni rozpůlíme, oloupeme a zbavíme semínek.
2. Pak ji nakrájíme na proužky a na malé kostičky.
3. V pánvi na rozpáleném oleji osmahneme dýňová semínka.
4. Přidáme nakrájenou dýni.
5. Osolíme a opepříme. Přidáme kousek másla pro zjemnění chuti.
6. Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě a pak scedíme.
7. Vmícháme do pánve spolu s nasekanou pažitkou. Podáváme ozdobené parmazánem.
A je hotovo