Vaříme cvalem s Michalem: Kuchař Michal připravil zdravou zdravou rychlou chuťovku - Hlívu s bylinkami!
Patří k nejzdravějším houbám vůbec. Hlíva snižuje cholesterol, pomáhá ke správné funkci střev a významně posiluje imunitu. V kuchyni nejčastěji používáme hlívu ústřičnou, ale šéfkuchař Aha! pro ženy Michal zvolil tentokrát hlívu královskou. Připravil malou chuťovku s bylinkami, vínem a piniovými oříšky. A byla to mňamka…
POTŘEBUJETE:
✔ 4 hlívy královské
✔ 1 šalotku
✔ 2 stroužky česneku
✔ máslo
✔ cukr
✔ 200 ml červeného vína
✔ ½ citronu
✔ 1 svazek plocholisté petržele
✔ piniové oříšky
✔ olivový olej
✔ chilli vlasy na ozdobu
JAK NA TO:
1. Hlívu očistíme a oddělíme klobouky a nohy. Část odložíme a část nakrájíme nadrobno.
2. Oloupanou šalotku a česnek nasekáme.
3. Na oleji zpěníme šalotku s česnekem.
4. Osolíme, opepříme a zalijeme vínem.
5. Když se odpaří, přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat.
6. Na druhé pánvi rozehřejeme máslo a opečeme na něm odložené klobouky a na silnější plátky nakrájené nohy z obou stran. Osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou.
7. Omytou petrželku dáme do mixéru, přisypeme piniové oříšky a přilijeme olej.
8. Rozmixujeme na pesto. Na talíři podáváme zkaramelizované houby s opečenými klobouky a nohami a petrželovým pestem. Ozdobíme chilli vlasy.
A je hotovo! Dobrou chuť!