Vaříme cvalem s Michalem: Michalův recept na rybu na sváteční stůl - Amur v tomatové omáčce!
Na štědrovečerní stůl patří ryba! Ne vždy ale to nutně musí být smažený kapr v trojobalu s bramborovým salátem. I v tento slavnostní dne můžeme jíst moderněji. Kdo netrvá na klasice, může zařadit mezi vánoční dobroty i recept šéfa kuchyně Aha! pro ženy Michala Řezáče. Krásné Vánoce!
POTŘEBUJETE:
✔ 1 amura
✔ 1 cibuli
✔ 3 stroužky česneku
✔ 100 ml bílého vína
✔ 700 g drcených rajčat
✔ bazalku
✔ 1 limetku
✔ cukr
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ olivový olej
JAK NA TO:
1. Cibuli a česnek nakrájíme na kousky a dáme orestovat na rozpálený olej.
2. Přidáme osolené a opepřené filety z amura (postup filetování vlevo) a opečeme z obou stran.

3. Opečené filety podlijeme bílým vínem.
4. Po chvíli přidáme drcená rajčata a podusíme.
5. Do omáčky vložíme omytou, osušenou a nasekanou bazalku.
6. Na závěr dochutíme limetkovou šťávou. Podle potřeby ji můžeme i přisladit.

A je hotovo! Dobrou chuť...