Vaříme cvalem s Michalem: Šéfkuchař Michal připravil další rychlovku, tentokrát z vnitřností - Kuřecí játra na víně!
Jídla z vnitřností se vyznačují tím, že jsou rychle hotová, přitom chutná a zdravá. Když se jedná o drůbeží játra, ta mají často rády i děti. Šéfkuchař Aha! pro ženy Michal Řezáč připravil výborná kuřecí játra na víně, která doplnil pouze rozpečenou bagetkou. Tu ovšem lze zaměnit klidně i za rýži nebo opečené brambory.
POTŘEBUJETE:
✔ 500 g kuřecích jater
✔ 1 šalotku
✔ máslo
✔ 1 svazek jarní cibulky
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ 250 ml červeného vína
NA VIDEO SE PODÍVEJTE ZDE:
JAK NA TO:
1. Omytá a očištěná játra nakrájíme na kousky.
2. V pánvi rozehřejeme kousek másla, na něm opečeme nakrájenou šalotku a přidáme lístky tymiánu.
3. Když se rozvoní, dáme do pánve nakrájená játra.
4. Osolíme a opepříme a restujeme, až se maso zatáhne.
5. Mezitím si nakrájíme nať jarní cibulky.
6. Játra podlijeme vínem a dusíme doměkka.
7. Pak jídlo zjemníme kouskem másla.
8. Nakonec vmícháme jarní cibulku a jídlo dovaříme. Podáváme s opečenou bagetkou.
A je hotovo!