Vaříme cvalem s Michalem: Silvestrovské jednohubky, skvělá inspirace na sváteční pohoštění!
Pohoštění na Silvestra či jiné svátky nemusí tvořit nutně jen klasické chlebíčky nebo kanapky. Zkuste si zaexperimentovat a udělejte teplé jednohubky podle receptů šéfa kuchyně Aha! pro ženy Michala. Zabodujete s nimi u každého strávníka a víno či sekt k nim bude chutnat ještě lépe. Krásného Silvestra a hodně štěstí do nového roku 2016!
POTŘEBUJETE:
Sýrové toasty:
✔ kozí sýr
✔ toastový chléb
✔ med
✔ limetka
Špízky:
✔ cherry rajčata
✔ třešničková mozzarella
✔ parmská šunka
Plněné houby:
✔ žampiony
✔ anglická slanina
✔ cibule
✔ nastrouhaný sýr
✔ olej
JAK NA TO:
SÝROVÉ TOUSTY
1. Kozí sýr nakrájíme na kolečka o tloušťce jako prst.
2. Z toustového chleba vykrájíme kolečka o stejném průměru, jako má sýr.

3. Do misky dáme tekutý med.
4. Přidáme limetku a vyšleháme.
5. V zálivce sýr obalíme, na něj dáme chleba a opečeme na pánvi nejprve ze strany, kde je sýr, a pak i z druhé strany.

ŠPÍZKY
1. Kuličky mozzarelly obalíme v parmské šunce a napíchneme na párátko.

2. Přidáme jedno cherry rajčátko.
3. Špízky opečeme na oleji dozlatova.
PLNĚNÉ HOUBY
1. Žampionům odřízneme nožky, cibuli oloupeme a i se slaninou pokrájíme.

2. Na pánvi společně orestujeme.
3. Na druhé pánvi opečeme klobouky žampionů nejprve ze strany, kde byla noha. Otočíme, do kloboučku dáme cibulovo-slaninovou směs.

4. Zasypeme strouhaným sýrem a necháme ho roztavit.
Další tipy na silvestrovské pohoštění najdete zde.