Tip na novoroční oslavu od Jitky ze Strakonic: Novoroční prasátka!
Pokud se po silvestrovských oslavách probudíte svěží, můžete zkusit návod naší čtenářky a upéct všem novoroční prasátka!
POTŘEBUJETE:
✔ 2 lžíce medu
✔ 1 lžička jedlé sody
✔ 100 g másla
✔ 2 lžičky perníkového koření
✔ 140 g moučkového cukru
✔ 2 vejce
✔ 400 g hladké mouky
✔ cukrová poleva
✔červená potravinářská barva
✔ zelený marcipán
✔ čokoládová poleva v sáčku
JAK NA TO:
1. Cukr utřeme se 2 vejci a máslem, přidáme med a koření. Vmícháme mouku se sodou. Vypracujeme těsto a necháme odpočinout v lednici. Pak ho rozválíme na silnější plát a vykrajujeme formičkou prasátka, která klademe na plech vyložený pečicím papírem.
2. Pečeme při 180°C asi 10 minut. Perníčky necháme vychladnout. Mezitím si vyválíme placku ze zeleného marcipánu a vykrajujeme čtyřlístky.
3. Do cukrové polevy vsypeme pár zrnek červeného potravinářského barviva a vymícháme růžovou barvu. Touto polevou potřeme těla upečených prasátek. Do ještě vlhké polevy zatlačíme vykrájené čtyřlístky. Pomocí rozehřáté čokoládové polevy v sáčku naznačíme prasátkům očka a ocásek a doplníme značku PF.
