Vaříme cvalem s Michalem: Kuchař Michal připravil maso a zeleninu nejen na svátek. Uvařte si bylinkové kotlety s kapustičkami!
Sváteční chvíle, kterou začátek adventu bezesporu je, si zaslouží i něco dobrého na stůl. To ovšem neznamená, že musíme trávit u plotny celé dopoledne a od stolu se doslova odvalit. Když vyzkoušíte další z rychlovek šéfa kuchyně Aha! pro ženy Michala, budete mít lehké sváteční jídlo natotata.
POTŘEBUJETE:
✔ 4 vepřové kotlety s kostí
✔ 500 g růžičkové kapusty
✔ 250 g cherry rajčat
✔ směs bylinek (tymián, rozmarýn, plocholistá petržel)
✔ 50 g másla
✔ 150 ml bílého vína
✔ olej
JAK NA TO:
1. Vepřové kotlety osolíme, opepříme a opečeme zprudka z obou stran na oleji. Vyjmeme a uchováme v teple.
2. Omyté a osušené bylinky nasekáme najemno.
3. Dáme je do výpeku po kotletách a osmahneme.
4. Maso do bylinek vrátíme a dopečeme z obou stran.
5. Na jiné pánvi rozpustíme máslo.
6. Dáme na něj kapustičky a orestujeme.
7. Osolíme, opepříme a podlijeme vínem. Přikryté dusíme.
8. Osolíme, opepříme a podlijeme vínem. Přikryté dusíme.