PÁRTY S GRILOVÁNÍ SNADNO A RYCHLE: Steak s houbami!
Připravujete pro své přátele letní grilování, ale nevíte, čím je pohostit? Máme pro vás tři skvělé recepty na dobroty připravované na grilu. A abyste měli podávat co k pití, umíchejte si vlastní koktejly!
POTŘEBUJETE:
✔ 2 hovězí steaky
✔ 3 velká rajčata
✔ 4 velké klobouky hub
✔ 4 kolečka červené cibule
✔ 2 stroužky česneku
✔ 2 lžíce olivového oleje
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ pažitku
Na oleji orestujeme rozmačkaný česnek a přelijeme ho do velké misky. Klobouky hub a kolečka cibule potřeme směsí a necháme je dohněda grilovat asi 2 minuty z každé strany. Houby pak nakrájíme na silné plátky a spolu s cibulí je ponoříme do misky s olejem. Oba steaky nakrájíme na tři stejné díly, osušíme je, opepříme a lehce potřeme olejem. Grilujeme je 3 až 4 minuty a pak je otočíme. Délku grilování přizpůsobíme tomu, jak propečené chceme maso mít. Na každý steak položíme plátky rajčat, překryjeme je směsí hub a cibule a ozdobíme sekanou pažitkou.