NEPEČENÉ DEZERTY S OVOCEM: Limetkový krém s černým rybízem!

Pokud vás honí mlsná, připravte si do ledničky do zásoby tento limetkový krém. Uvidíte, že ujídat ho bude i váš manžel!
POTŘEBUJETE:
✔ 450 g černého rybízu
✔ 80 g moučkového cukru
✔ 1 limetu
✔ 10 g plátkové želatiny
Na krém:
✔ 20 g plátkové želatiny
✔ 5 žloutků
✔ 200 g moučkového cukru
✔ 450 ml plnotučného mléka
✔ 4 limety
Rybíz očistíme, zlehka ho rozmačkáme s cukrem a nastrouhanou kůrou a šťávou z jedné limety. Krátce povaříme, podle potřeby můžeme podlít trochou vody. Pak šťávu z rybízu scedíme. Želatinu namočíme do studené vody a necháme 10 minut bobtnat. Pak ji necháme okapat, vmícháme do horké rybízové šťávy a necháme rozpustit. Pak šťávu nalijeme zpět na rybíz a dáme do chladničky. Želatinu na krém necháme také nabobtnat ve studené vodě. Žloutky s cukrem vyšleháme v horké vodní lázni do pěny, mléko svaříme a odstavíme. Pak do něj dáme okapanou želatinu, necháme ji rozpustit, vmícháme žloutkovou pěnu a nastrouhanou kůru a šťávu z limet. Krém necháme za občasného míchání vychladnout. Když začne tuhnout, naplníme jím skleničky střídavě s rybízem a necháme přes noc odležet.