Zavařujeme s Jitkou ze Strakonic: Okurky v kari!
Naše čtenářka Jitka nám do redakce poslala recept na netradiční zavařované okurky. Naložila je do nálevu s kari a lehce orientální chuť byla na světě.
POTŘEBUJETE:
✔ 2,5 kg okurek
✔ 6 velkých cibulí
nálev:
✔ 1,5 l vody
✔ 40 ml octa
✔ 200 g cukru
✔ 1 lžička pepře
✔ 1 lžička sladké papriky
✔ 1 lžička kari
✔ 1 lžička soli
1. Okurky a cibuli pokrájíme na kostičky, posypeme solí a necháme 2 hodiny odležet v míse.
2. Uvaříme lák z uvedených ingrediencí. Pokrájené okurky a cibuli naplníme do skleniček a zalijeme horkým lákem. Sterilujeme v horké vodě asi 10 minut.
3. Okurky v kari jsou ideální jako příloha k masitým pokrmům.