TAJEMSTVÍ ŘECKÉ KUCHYNĚ: Pstruh pečený v troubě!

Pstruha můžete grilovat, smažit, ale také opékat. Připravte si tuto zdravou rybu podle našeho receptu.
POTŘEBUJETE:
✔ 4 pstruzi
✔ 3 rajčata
✔ 3 pórky
✔ ½ hrnku olivového oleje
✔ 3 lžíce nasekané petrželky
✔ 1 sklenice bílého vína
✔ sůl
✔ mletý pepř
Očištěné pstruhy potřeme hrubou solí a necháme odležet. Do hrnce s oleje dáme na kolečka nakrájený pórek, nastrouhaná rajčata a víno, osolíme a opepříme a dusíme asi 15 minut. Do pekáče dáme olej, položíme na něj pstruhy a polijeme směsí z hrnce. Posypeme petrželí a pečeme při 200 ° C dvě hodiny.